دندان پزشک گرامی اگر به طراحی جدیدی برای مطب خود فکر میکنید یا می خواهید دکوراسیون آن را تغییر دهید، قطعا یکی از گزینه هایی که فکر شما را به خود مشغول کرده است دیوارهای مطبتان بوده است. میدانید که دیوارها باهم تفاوت دارند و نقش های متفاوتی را برای دیوار متصور می توان شد؛ که هر نوع دیوار بر اساس نقشی که در مطب شما ایفا خواهد کرد دارای ویژگی های خاصی است. با در نظر گرفتن این شرایط این سوال در ذهن شما شکل می گیرد که چه انواعی از دیوار ها در مطب دندانپزشکی به کار می روند؟
در ادامه با دنومان مگ همراه باشید تا به این پرسش شما پاسخ دهیم.
همه ما می توانیم توافق کنیم که دیوارها موانع فیزیکی عمودی هستند که برای تقسیم یا جداسازی دو یا چند فضا استفاده می شوند. آنچه ممکن است در مورد آن توافق نداشته باشیم این است که از چه ابعاد، مواد، مجموعه ها و ویژگی های طراحی برای آرایش دیوارها استفاده کنیم. اگر به تغییر دکوراسیون در مطب خود با حذف، تغییر و یا افزودن دیوارهای جدید میباشید، توجه به این نکته مهم است که همه دیوارها یکسان ساخته نمی شوند و ممکن است دیوارها چندین کارکرد را داشته باشند، بنابراین باید انواع دیوارهایی که در طراحی مطب دندانپزشکی به کار می روند را بدانیم تا بتوانیم به خوبی و در جای درست از آنها استفاده کنیم.
دیدن کنید: طراحی مطب دندانپزشکی
فهرست محتوایی
Toggleانواع دیوارها بر اساس محل قرار گیری در مطب
دیوارها را بر اساس نقش هایی که میتوانند در مطب دندان پزشکی داشته باشند را میتوان به دو دسته تقسیم بندی رد. این دو دسته عبارتند :
دیوار های داخلی
از دیوار های داخلی مطب برای جدا سازی قسمت های مختلف مطب استفاده میشود. این جداسازی میتواند شامل تقسیم فضاهای بزرگ به دو یا چند فضای کوچکتر، به طور جزئی یا کامل باشد. به این معنی که دیوارها می توانندارتفاع جزیی داشته باشند یا تا سقف رفته و سازه نگه دارید.
دیوار های خارجی
دیوارهای خارجی مطب در واقع دیوارهای خارجی بنا و دیوارهای تشکیل دهنده نمای ساختمان می باشند. این دیوارها کاملا مشرف به کوچه ها و خیابان های اطراف مطب هستند که پنجره های مطب که تامین کننده روشنایی مطب هستند در روی آنها قرار میگیرد. دیوار های خارجی از نفوذ سرما و گرما ناخواسته جلوگیری کرده و ایجاد کننده ایمنی مطب هستند.
دیدن کنید: تعمیر تجهیزات دندانپزشکی
انواع دیوارها بر اساس مشخصات سازه ایی
دیوارهای مطب براساس وظایف سازه ایی ک برای آنها میتوان متصور بود به دسته های زیر تقسیم بندی می شوند:
دیوار باربر
این دیوار ها که اصطلاحا دیوار حامل یا حمال نیز خوانده میشوند وظیفه دارند که هم تحمل وزن خود، بارهای وارده بر خود را مثل وزن سقف و محتویات طبقات فوقانی را نیز تحمل کرده و به سازه ای زیرین منتقل نمایند.
دیوار غیر باربر
این دوار ها که اصطلاحا دیوار های غیر حامل یا غیر حمال خوانده میشوند فقط وظیفه تمحل باز خود را دارند و ان را میتوانند به سازه های زیرین منتقل نمایند.
دیوار جانبی
از دیوار های جانبی یا حائل به منظور مقابله با نیروهای جانبی وارد بر بنای مطب مثل حرکت آب باران و خاک و …. استفاده می شود.
دیوار دکوراتیو
این نوع دیوار ها هیج گونه نقش سازه ایی در بنا نداشته م معمولا با متریال های فوق سبک ساخته شده که نقش زیباسازی فضا را به عهده دارند.
دیدن کنید: برندسازی کلینیک دندانپزشکی
انواع دیوارهای عایق
دیوارها برای پاسخگویی به نیازها و عملکردهای مورد نیاز مطب، به گزینه های زیر قابل دسته بندی است:
دیوار مقاوم در برابر رطوبت
با توجه به میزان شستشو بالا و وجود رطوبت در فضای مطب دندانپزشکی ، اتاق های درمان جز فضاهای خیس به شمار رفته که به منظور جلوگیری از نشت رطوبت و آسیب فراوانی که میتواند در پی داشته باشد قطعا باید به عایق سازی این دیوارها اقدام نمود .
دیوار عایق صدا
در فضای مطب دندان پزشکی صدا های ناخواسته میتواند باعث بروز مزاحمت یا حتی استرس برای بیماران و کادر درمان شود. لذا توصیه میشود در مطب ، دیوارهای اطراف فضاهایی که ایجاد سرو صدا میکنند را با مواد عایق صدا پوشش دهیم.
دیوار مقاوم در برابر آتش و حرارت بالا
هر لحظه امکان بروز آتش سوزی در مطب وجود دارد. به منظور کهش خسارات احتمالی توصیه میشود دیوارهای پیرامون فضاهایی که احتمال خطر آتش سوزی در آنها بیشتر است را با مواد مقاوم در برابر حرارت و اتش پوشش دهیم.
انواع دیوارهای دکوراتیو
زیبایی و وجود عناصر دکوراتیو در دکوراسیون مطب دندان پزشکی بسیار حایز اهمیت است. یکی از این عناصر دکوراتیو دیوار ها هستند. دیوارهای دکوراتیو که میتوان در فضای مطب به کار برد به شرح زیراست:
دیوار پونی
دیوارهای غیر سازه ایی با ارتفاع 120تا 150 سانتیمریا بیشتر ، که از سقف فاصله داشته و فقط نقش جداسازی جزیی و زیبا سازی فضا را دارند.
دیوار سبز
وجود گیاهان در فضای مطب به تلطیف فضا و ایجاد ارامش روحی و روانی بیماران شما بسیار کمک میکند. یی از راه هایی که میتوان گیاهان زنده و طبیعی را به فضای مطب خود اضافه کنید دیوارهای سبز است.
دیدن کنید: قیمت گذاری تجهیزات دندانپزشکی
انواع دیوارها بر اساس مصالح
دیوار آجری
دیوارهای آجری ارزانترین دیوارهای ساختمانی هستند. آر متداول ترین مصالح ساختمانی رایج در ساخت دیوار مطب های دندانپزشکی است.برای اتصال آجرها به هم میتوان از ملات های گوناگون مثل ملات سیمان استفاده کرد.
دیوار سنگی
سنگ قدیمی ترین مصالح ساختمانی است که بشر برای ساخت بناهای خود از ان استفاده کرده است. امروزه کمتر ازاین مصالح برای ساخت مطب های دندانپزشکی استفاده میشود .اما ممکن است اگر به بازسازی یا طراحی مطب خود در یک بنای قدیمی اقدام کنید با آن روبرو شوید.
دیوار بتنی
بتن از مصالح مقاوم و نسبتا جدیدتر است که در ساخت بناها از ان استفاده میشود.این بتن ها میتواند به صور تپیش ساخته یا غیر پیشساخته به کار برود.
دیوار بلوک
بلوک های به کار رفته در دیوار های یک مطب دندانپزشکی میتواند از نوع تو خالی یا توپرر باشد.
دیوار با پنل های ساختمانی
این دیوارها از دیوارهای بسیار سبک ساختمانی به شمار رفته و میتواند به زیبایی مطب شما بی افزاید.
دیوار چوبی
چوب از گرم ترین و صمیمی ترین مصالح ساختمانی به شمار میرود که با اضافه کردن دیوار های چوبی هرچه بیشتر میتوانید طبیعت را به مطب خود اورده و فضای راحت تر و صمیمی تری را ایجاد کنید.
دیوار هبلکس
هبلکس یک نوع بلوک پیش ساخته است . جنس آن از بتن سبک هوادهی شده اتکلاوشده میباشد. برای نصب آنها میتوان از چسب مخصوص آنها استفاده کرد و جایگزی خوبی برای دیوار های آجری و مصالح قدیمی می باشد.
-دیوار های پیش ساخته: این دیوارها از پنل هایی که تشکیل میشود که به صور ت مدولار در کارخانه تولید و برحسب سفارس به محل مطب شما منتقل و با شبکه های میلگرد و امثال آن به سازه بنا متصل و دیوارهای مطب شما را تشکیل می دهد.
دیدن کنید:
دیوار پیش ساخته
در این نوع دیوار ها به جای ساختن قطعات سنگین دیوار و بتن در کارخانه ها و متصل کردن آنها به هم، ابتدا سازه به صورت شبکه های میل گردی که بین آنها لایه ای از فوم پلی استایرن قرار گرفته باشد ساخته می شود و در پانل هایی سبک در محل احداث بنا به هم متصل می شوند.
کلام آخر
در این مقاله به این سوال که چه انواعی از دیوار ها در مطب دندانپزشکی به کار می روند؟به طور کامل پاسخ دادیم. همانطور که دیدید دیوارها نقش مهمی در شکل به مطب و بخش بندی فضاها آن و حتی شکل دهی به رفتار بیماران شما دارند. دیوارهایی که در حین بازسازی و دکوراسیون یک مطب دندانپزشکی ممکن است با آن برخورد کنیم میتواند انواع متفاوتی داشته باشد. این دیوارها را میتوان بر اساس محل قرارگیری، عملکرد سازه ایی،نوع عایق،دکورایتو و مصالح ساختمانی دسته بندی کرد .برای بازسازی مطب و دکوراسیون باید با آگاهی کامل از انواع دیوارها و نقش انها در مطب اقدام نمود تا بتوانند بهترین کارایی را داشته باشند و از هزینه هاب جانبی پرهیز کنیم . برای راهنمایی های بیشتر در مورد طراحی مطب دندانپزشکی موفق، همین امروز با طراحان مطب دندانپزشکی دنومان تماس بگیرید. تیم دنومان شامل طراحان و مشاوران خبره در این زمینه است که در هر ساعت از شبانهروز آماده خدمت رسانی به شما هستند